Här fänkåls- och apelsinsallad. Supergott med en fräsch sallad till. Någon gång ska var första gången, och det här var mina första tillagade revbensspjäll och magiskt goda blev de små rackarna
Koka upp vattnet med grönsaker och kryddor. Tillbehören bestod av pommes, fetaostsallad, hemmagjord coleslaw, små chorizokorvar och djävulssås som ni hittar recept på HÄR
Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
Jag håller på med det sista julstöket, saffranspannacotta, räkpaj och stuvad grönkål. Häromdagen gjorde jag ischoklad, en del av den spetsade jag med whisky
Ta ut långpannan och lyft ur revbensspjällen på en tallrik. T ex Cola-Ribs, som tar sin lilla tid i ugnen, och Pintxos, smårätter man sitter länge och plockar med över ett glas vin eller en öl
Jag ligger lite efter med bloggandet, denna rätt åt vi precis innan jul för att min kära Hustru ville ha tjocka revben och var rädd att dessa skulle saknas på släktens julbord
Blanda marinaden med spjällen och låt stå i kylskåp minst 2 timmar. Stek i 175-gradig ugn ca 50 minuter eller tills revbenen känns genomstekta och lossar frän benen
Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma med en slev. 3-4 stycken. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. 1 kg Revbensspjäll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.