1 dl
såsbas o en portion är ca. 1 dl, så ska du göra till 4 portioner behöver du 4 äggulor o 4 dl såsbas . Såsbas finns inte alla affärer o det finns bara i storpack 10 liter ( kostar ca 185 kr). men jag brukar köpa o dela upp den med ngr vänner så blir det ju inte så dyrt ( ca 19 kr liter)
Smakmässigt är det fyra helt olikasåser som står uppdukade här idag och vi kan intyga att de alla smakade fantastiskt gott och vad vi förstår på värdinnan så är dom precis så lättgjorda som det låter
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur
Gårdagens middag blev stekt fläskfilé med en underbar sås på en liten del av trattkantarellerna. Såsen blev otroligt smakrik och god, den kan jag rekommendera om ni kanske har varit ute och plockat lite svamp
Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Ca 1 dl kokos Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Inlägget Pepparkaksbollar gjordapå 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
Finns så mycket olika frukostar man kan göra och man kan lägga upp det på så många fina sätt. Jag älskar verkligen att äta frukost och det är enligt mig det bästa målet på hela dagen
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 minuter. Grädda i 35 minuter på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.