Strö sedan gremolatan över ossobucon innan servering. 2 dl tomatsås från ossobucon. Sätt på locket och låt det sjuda på medelvärme i ca 1 1/2- 3 timmar. Blanda i 2 dl tomatsås från ossobucon och häll på vatten. 2 dl tomatsås från ossobucon
LinkedInTwitterE-postFacebookGooglePinterestSkriv utGillaGilla Laddar. Ossobuco som ni säkerligen har bekantat er med tidigare är kort och gott en väldigt bra rätt
Lägg lock på grytan och låt rätten koka på svag värme tills köttet är mört, 1 1/2-2 timmar. 2 kg kalvlägg, i skivor 2-3 cm tjocka. 800 g konserverade tomater eller 8-10 skållade, skalade tomater
Servera ossobucon med gremolata, de finhackade tomaterna och polenta eller saffransris. 2-3 blekselleristjälkar. 2-3 msk kalvfond. Låt grytan koka upp och sjud i ca 3 timmar (i tryckkokare ca 1-1 1/2). 2-3 blekselleristjälkar 2 gula lökar, hackade. 2-3 msk kalvfond
Servera er Ossobuco med gremolatan på toppen av köttbitarna, lite ris eller potatis och rikligt med den rotfrukts-, citron- och vinstinna italienska grytbasen
Ingredienser Portioner. 4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Riv skalet av citronen och smaksätt ossobuco-grytan med lite pressad citronsaft. Ossobuco, denna italienska klassiker från Milano, är ett långkok av kalvlägg och kan översättas till ”ben med hål” vilket är ganska träffande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.