) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Till förrätt gjorde vi gratinerad hummer, mycket gott tyckte vi alla. Hacka hummerköttet och vänd ner. Lägg hummerskalen i en ugnsform och fyll de med stuvningen
Här kommer ett superbra tips om man vill piffa till kycklingfilén. Snabbt och enkelt. Jag ville egentligen ha tomatskivor i receptet men hade inga tomater hemma
Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. Han fick med sig 3 st hem varav vi fryste in 2 st för att ha till hummersoppan vi brukar göra på nyår. ) och skalen som blev över ifrån den + skal från 3 st tidigare humrar vars skal frysts in, använde jag idag till att göra hummerfond
Chiligratinerad hummer. Jag har skrivit om chiligratinerad hummer tidigare, men då utan recept. Jag gjorde den senast straxt före jul för att Eyvind önskade så, dessutom passade det bra då jag klumpat till det och hamnat i en knipa som jag svårligen skulle kunnat ha ta mig ur om det inte vore för just en chiligratinerad hummer
Enkel och krämig tomatsoppa Ostgratinerade tunnbrödssnittar à l’Alsace Ingredienser 12 bitar 2 bitar mjukt tunnbröd 1 gul lök 2 msk smör 4-5 msk crème fraiche nymalen svartpeppar 60-80 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka drygt 1 dl finriven prästost eller annan smakrik ost kryddkrasse Gör så här Strimla löken tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.