Helstektkycklingmedfärska örter ochvitlök. Men om man handlar efter jobbet och det då finns bra erbjudande på färsk svensk kycklingOCH man intetagit upp något från frysen
Rör iredningoch smaka av med kryddor. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg ner kycklingen. Skär smöret tillbitaroch peta in det här och var under kycklingensskinn
Stek kycklingen så den får lite färg, krydda med salt och peppar och lägg iugnsformar. Servera medharicots verts som du kokat någon minuti lättsaltat vatten och bulgur
0,5 kruka färsktimjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 helkyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Hyvla eller strö över parmesanost och garnera medoregano. Ingetgrillati dag heller, det måste vara varmare för att man skall grilla tycker jag… villhelstsitta på altanen och äta i vår värmen
Men i varenda matvarubutiki Köpenhamn finns under säsong riktigtfinfärskmed gröna späda blad. Dela kycklingfiléernai tre delar och bryn i en panna med smör
Middagenidag blev kycklingfiléiugnmed rostade morötter ochpotatis, sallad med tomat, paprikaoch majs och en fetaostsås med creme freiche som blev supergod
Hacka basilikabladenoch rör ihop såsen och ställ den kallt fram tillserveringen. Blanda ihopmarinadenoch lägg kycklingentillsammansmedmarinadeni en plastpåse
Därefter strös ost på och gratängen avslutas iugnen. Lägg över kycklingeni en ugnssäker form. Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås medchiliochoregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.