Ost-och broccoligratinerad kassler
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g rökt kassler 1 broccoli (ca 150 g) 1 vitlöksklyfta 2 tomater 1 dl riven ost Vit sås: 4 dl mjölk 2 msk grädde 2 msk vetemjöl 1 msk smör salt och vitpeppar Gör såhär: Skär broccolin i små buketter och förväll den i lättsaltat vatten. Häll av och blanda med pressad vitlök. Skiva kasslern tunt och bryn den i stekpanna ca 2 min på varje sida. Lägg kasslern i botten av ugnsfast form. Skiva toamterna och fördela dem och broccolin över kasslern. Sås: Vispa ut mjölet i lite av mjölken och häll i all mjölk+grädde i en kastrull. Tillsätt smöret och låt koka upp på svag värme. Koka ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Häll lite av såsen över kasslergratängen och strö till sist över osten. Gratinera i ugnen ca 10 min på 250 grader Servera med kokt potatis och resten av såsen.
  • vanilla sky
  • kött

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.