Badda in en bit oxstek i färsk timjan, salt, peppar och skuffa in i ugnen på 75 grader. Jag ska erkänna en sak, lite av en svag punkt sådär, jag blir sjukt bitter, kort i tonen, stött, ledsen och nästan arg när min mat inte går hem
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Nu är det dax för grytor som har kokat i flera timmar, man kan kalla dem för höstgrytor
Skala och halvera lökarna på längden. Skär varje lökhalva på längden i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg persikorna i kokande vatten ca 30 sekunder och ta sedan upp dem med en hålslev
Skala lök och morötter och skär allt i bitar. Bryn steken väl på alla sidor och lägg den i en gryta. Lägg i grönsaker, vin, lagerblad, salt och svartpeppar
Jag vill ju inte ha älgkött säger Petra och tar fram en oxstek också. Bryn älg och oxsteken i med alla ingredienser så som purjolöksbladen, rödlöken, morötterna, enbären, lagerblad, plommon,timjan , rosmarin, köttbuljong, rödvin och vattnet
Gott till vilt, fågel och oxstek. 1. Skölj och rensa bären. Häll vattnet i en gryta och koka upp. Lägg i bären och kanelstången och koka under lock i 5 minuter
som när man gör oxstek till exempel. Asad stek. asad pork. asad kyckling. asad chicken. liksom. Det har ju blivit väldans inne ett tag nu med den dära "pulled porken"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.