På rotsaker bakad fjällröding med vitvinssås
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 morötter (grovt skivade på längden)
  • 1/4 rotselleri (skuren till grövre pinnar, som tjocka pommes frites)
  • 1/2 purjolök (vita delen, strimlad på längden)
  • 6 röda knipplökar (delade på mitten med blasten kvar)
  • 1/2 fänkål (skuren i grova skivor)
  • 1 citron (klyftor i snitten på fjällrödingen)
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk flingsalt
  • 6 kvistar dill
  • 5 msk smör (utklickade över grönsakerna)
  • 3 hyvlade skivor smör (över och i fjällrödingen)
  • 800 g färskpotatis
  • 50 g smör
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 1 liten gul lök (finhackad)
  • 1 liten näve grovt skuren rotselleri
  • 1 liten näve grovt hackad morot
  • 3 cm fänkål (stammen som växer från själva roten)
  • 3 dl vitt torrt vin (neutralt)
  • 3 msk koncentrerad fiskfond
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 1-2 msk vetemjöl (att reda med)
  • 170 grader i ca
  • 20 minuter Ta ut
  • 150 graders värme beroende på storlek

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.