Min upplevelse av att grädda i ugnsform är att brödet blir mycket saftigare. Men, jag har faktiskt aldrig bakat på rent fullkornsmjöl av dinkel, utan använt det som en del av mjölet, ofta tillsammans med vetemjöl
Brödet är klart när det är gyllenbrunt och låter ihåligt när en knackar pådet. Om den verkar för torr kan du tillsätta en msk vatten, och sedan en till om det inte hjälper
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt pådet. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
- Läs hela inlägget här 2 dl vetemjöl. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först
Rosta brödet och skär ut fyra små cirklar (eller fyrkanter). Det har hänt att jag stått där med en chokladbit i handen, gått in på Facebook och kollat på en av mina inspirations-källor Andreia Brazier (så snygg fysik
Brödet har näst intill ingen smak alls, vilket jag tycker är bra för då kan jag ha på vad jag vill utan att det konkurrerar med smaken, men det hade varit spännande att prova med någon smaksättning
* bovetemjöl att strö över brödet. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Här kommer recepet pådet koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp. Nu hade vi inte eld här hemma men en bordsgrill och det blir också gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.