Häll detta sedan i pajformenoch strö sedan över riven ost. riven ost. Bland ihop ingredienserna till degen, tryck sedan ut i en pajformoch förgrädda tills det börjar bli lite färg på kanterna
Så det fick bli skinka, tomat och mozzarella den här gången. Det som är så bra medpaj, är att man kan göra en miljard olika varianter, man bara tager vad man haver
Strö över ost. Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomater och strimlad skinka. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, pesto, salt och peppar och häll i pajskalet
Strimla skinkan och lägg i pajskalet tillsammans medostenoch broccolin. Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen
Här kommer ett jättegott, enkelt och snabbt recept på minipajermedostoch skinkfyllning som passar perfekt både som picknickmat, plockmat, förrätt eller som en vanlig middag
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda allt noga, med händerna. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 200 g fetaost
Klä en pajformmed tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Servera med sallad. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.