Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Toppa pajenmed soltorkade tomater innan servering. Ta och smöra en bakform med löstagbar kant. Klä in hela kanten med folie så den hålls på plats när du förgräddar
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda. Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater ochgetost
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri pajmed salsiccia och spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegarmed bas av bönor eller kikärtor
I min familj har vi alltid ätit massor medpaj. Både matpajerochefterrättspajer. Gillar att pajskalet på bägge varianterna är av den lite knaprigare varianten än att de smular sönder
Lägg purjo- och spenatblandningen i pajskalet, häll över äggstanningen och toppa med kronärtskockor (jag delade mina på hälften) och slutligen den rivna osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.