Lägg på ett folieark, strö på fetaosten och vik ihop till ett paket. Strö på rucola vid servering. Värm på grillen några minuter eller i ugn ca 200 grader
När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Skär köttet tunt och lägg upp på en serveringstallrik. Lägg på betorna. Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt
Det går på ett par minuter. Ho-ho-ho, tomten önskar eder alla en riktigt grön jul. 5 dl blötlagda röda linser ( i blötlagd volym)2 rödbetor2 klyftor vitlök1 grönsaksbuljong1 msk soja kinesisk1 msk soja japansk5 cm finhackad purjo2 msk sesamfrönågra korn grönpepparannars svartpepparBlötlägg linser i någon timme
Skala och riv potatis och rödbeta fint på ett rivjärn. Lägg rårakorna på tallrikar, bryt över getosten och garnera med krasse, valnötter, machésallad och lövtunna skivor av rå polkabeta och gulbeta
Idag stod grytan på spisen fyra timmar. och välfyllda skafferihyllor på hösten-vintern. Under tiden de svalnar kan man koka upp lagen på 5 dl ättikssprit, 6 dl vatten, 4 dl socker, 6 hela nejlikor, 1 lagerblad och 10 pepparkorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.