Chokladsnittar fyllda med guldnougat. 220 g smör 2 dl socker 5 msk ljus sirap 5 dl. 5 msk ljus sirap. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Denna kakan är så god. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Skär det kalla smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Var försiktig så att du inte förstör formen av hjärtana men missa inte att fyll ut överallt med den ofärgade degen
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Choklad kakorna blev med Marabou choklad i, och några med M&M i. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut dem lite lätt på plåt med bakplåtspapper
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Bred såsen över kakan. Kaka. Blanda alla ingredienser till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten. 4 msk ljus sirap
Tyckte nog att det var lite för mycket socker i dem med tanke på hur söt Nutella är. 2 msk kakao. Gör bollar och fördela 9 bollar på en plåt med bakplåtspapper på. 2 msk kakao
Baka en god toscakaka. Ta ut kakan och lägg ut smeten på ytan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-18 min. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.