Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du gör pannacottafyllningen
Kör kex och smör i matberedare (eller krossa kexen fint för hand med t. mortel och blanda med smöret i en bunke) och tryck sen ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten
Långhelger lämpar sig alldeles särskilt för bakning, tycker jag, så i helgen gav jag mig på en paj som egentligen inte är så svår, men som innehåller en del moment och därmed kräver en del tid - en pannacottapajmed bär
Dekorera ev med lime vid servering. I lördags gjorde jag en god pannacottapaj till efterrätt. Citron och lime är något jag gillar jättemycket i efterrätter så det fick bli smaken på pajen
Vaniljglass, vit choklad med citronsmak och en härlig pannacottapaj. Bilderna i hennes bok gällande detta recept var ett av de första jag föll för, den är så vacker denna pannacottapaj
Den innehåller massor av recept jag skulle vilja testa och nu när J fyllde år passade jag på att göra den här underbara pannacottapajen till födelsedagsfikat
Obs lägg inte i vaniljstången innan du skummat klart, då riskerar de goda vaniljfröna att följa med. Vi har några svarta vinbärsbuskar, som brukar förse oss med bär tillräckligt för att koka några omgångar sylt
Det verkar som om de sjunger på sista versen, åtminstone här i våra trakter, för de senaste dagarna har det varit lite si och så med fräschören på de jordgubbar vi köpt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.