Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiffmedlök och fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som veganskt och i det nya post-Formbar färs Sverige
Servera gärna med hackade valnötter och lite extra kanel på toppen. Att börja dagen med en skål havregrynsgröt är både hälsosamt, mättande och ekonomiskt
Jag gjorde en variant påpannbiffarmed massor av Greklands goda smaker. Riv zucchinin grovt och vitlöken fint, blanda ner i färsen med grädde, rödvin och frön
Potatisstavarna steker du på varje sida i stekpanna med lite olja tills det blivit vackert gyllen färgade, därefter lägger du dem på en bakplåt med bakplåtspapper salta och peppra lätt och ställ dem i ugnen för efterstekning tillsammans med dina rotgrönsaker
Njut med vaniljsås. Go'kväll på er. Igår på jobbet pratade jag och kollegan om olika bakrecept och kom fram till att riven mandelmassa i en smuldeg kan bli riktigt gott
Just nu är jag inne i en period där jag gillar att experimentera med kryddningen av kött och den här dagen slängde jag i både av den egna krusbärsgelén och av körsbärssaften
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Smält smöret i en stekpanna och och bryn löken först påmedelvärme och sedan på svag värme tills den är brun och mjuk
Krydda med salt och peppar. Skala vitlöksklyftorna och pressa vitlöken rakt ner i en liten skål. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet
Lika självklart var det att göra min variant på pressgurka till pannbiffar och mos. Lägg tillbaka biffarna och håll varma i skyn medan du värmer på den stekta löken igen
Dela den medelstoralökenpå hälften. Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvis med dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.