Som ni kanske vet så är jag uppvuxen i Borlänge så jag tackade glatt ja och pallrade mig dit kvällen innan och sov över hemma hos mamma medvisioner om att morgonen därefter bli förklarad profet i min egen hemstad
Värm en stekpanna (gärna i gjutjärn) lägg i lite smör och stek biffen så som ni vill ha den (rare, medium, well done), när du stekt klart häll på vattnet som får koka ur pannan snabbt och häll på köttet
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Smält smöret i en stekpanna och och bryn löken först påmedelvärme och sedan på svag värme tills den är brun och mjuk
Jag serverade soppan med spröda smördegspinnar med ost, som jag köper på Lidl. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Lika självklart var det att göra min variant på pressgurka till pannbiffar och mos. Lägg tillbaka biffarna och håll varma i skyn medan du värmer på den stekta löken igen
Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvismed dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.