1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lökoch socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 1 riven gul lök. 3 strimlade gula lökar
Smält ner smör och stek löken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg. Vispa ur pannan med lite vatten och tillsätt sedan creme fraiche, philadelphiaost, soja, grönpepparkorn och vinägersorterna
Smaka av såsenmed salt och eventuellt mer grönpeppar. Hon ska begravas den här veckan och vi hedrar henne med recept på mat som hon lagade eller tyckte mycket om
Servera med kokt potatis, skysåsenoch lingonsylt. Skysås. Spola händerna i kallt vatten och börja rulla pannbiffarna, forma dem som stora köttbullar och platta sedan till dem, lägg dem på en skärbräda som spolats med kallt vatten, detta förhindrar att de klibbar fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.