Pannkakor med apelsinsås och chokladvisp
Milda.se
Milda.se

Pannkakor med apelsinsås och chokladvisp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • saften
  • 2 msk honung
  • 2 tsk Maizena
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin + till stekning
  • 5 apelsin
  • skalet av
  • 5 dl Milda Visp
  • 100 g mörk choklad
  • grovt hackad

Beskrivning

    Börja med apelsinsåsen. Pressa saften från apelsinerna och häll ner i en kastrull (spar lite till redningen). Tillsätt honung och koka upp. Smaka av så såsen har rätt sötma. Rör ut Maizenan i lite av apelsinsaft, häll ner i den kokande såsen och låt småkoka under någon minut. Låt såsen svalna och servera kall.

    Vispa Milda Visp. Hacka chokladen grovt och vänd ner i vispen. Låt stå kallt fram till servering.

    Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda och apelsinskal i smeten. Låt gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.

    Fyll pannkakorna med chokladvispen och servera med apelsinsåsen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.