Pannkaksrulle med kantarellstuvning och babyspenat
Två små kök
Två små kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer
  • 125 g smör
  • 2 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 125 g smör och blanda med mjölet till en "pasta". Häll i mjölken och rör om tills det blir en slät smet. Ta kastrullen av pannan och låt svalna lite grand. Vispa sedan i äggen och salta. Lägg bakplåtspapper på en upnsplåt med höga kanter, måtten bör vara ungefär 25 x 35 cm så att inte pannkakan blir för tjock eller för tunn. Pensla bakplåtspapperet med lite smält smör. Häll smeten i pannan och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 20-30 minuter Pannkakan ska bli gyllenbrun och färdiggräddad rakt igenom. Var beredd på stora bubblor som poppar upp men bry dig inte om dem, de plattas till när pannkakan rullas ihop. Rullen skivas i 12-15 bitar som räcker till fyra personer. När pannkakan är färdiggräddad, jämna till kanterna med kniven. Kantresterna är jättegoda att mumsa på som de är!
  • 200 g kantareller i mindre bitar
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.