Lite halvsöt av ärtorna men rejält med smak av peston- nyttig och värmande. Smaka av med pesto. 1 liten lök1 liten morot1 selleristjälk (inte en hel utan bara en stjälk alltså)9 dl vatten2 buljongtärningar (kyckling/vegetarisk)500 g frysta ärtor (jag hade bara 350 gram så jag la till 150 g fryst spenat istället)2-3 msk pestoSalt och pepparSkala och finhacka lök, morot och selleristjälken. Låt koka till vackert gröna, upp till 3 minuter ungefär alltså. 2-3 msk pesto
Okej, gröna ärtor äter väl var och varannan familj när det är dags att steka sina färdiga fiskpinnar till sitt färdiga pulvermos, men bönor och linser samt kikärtor ser vi allt sällan på svenssontallriken
Häll över peston och körsbärstomaterna och rör samman. 1. Rensa bönorna och skär i 3 cm långa bitar. 2. Lägg olja, vitlök, och pinjenötter i en mixer eller matberedare och mixa ihop till en jämn massa
grön pesto. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.