Denna rätt passar fint på julbordet till olika fläskrätter som korv, skinka och köttbullar. Även om vintern kanske inte är högsäsong för grönsaker i Sverige går det fortfarande att göra flera sorters sallad och varma grönsaker som är någorlunda säsongsanpassade och klimatsmarta (och därmed goda
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här. Det är också viktigt att äta sunt och heller inte snåla på det goda i livet
Familjen skall åka till Danmark i helgen och bo på ett så kallat feriecenter (lägenhetshotell på svenska) och jag insåg när vi skulle bära ut packningen att halva köket får åka med
Så idag firar irländarna på USA. Ta upp lökröran och låt rinna av på hushållspapper. Bryn sedan köttet på stark värme i en stor gryta (gärna en järngryta)
Den är dessutom perfekt att ta med och äta kall på picknicken. Underbartgott,. Dela på. Nyttigare och supergod paj påunder 30 minuter, prova. Sätt ugnen på 200 grader
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
Därför är det helt enkelt bäst att passapå nu innan snön är borta. Värm en kopp mjölk i en kastrull, och mät upp 1 msk kakao och 2 tsk råsocker i botten på en kopp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.