En väldigt god pasta som känns lite lyxigare och passar därför bra en fredagskväll. I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta
Under tiden som pastan kokar, skär salamioch bacon i strimlor. Häll i Milda Mat och riven ost, låt såsen puttra någon minut, häll sedan såsen över pastan
Börja med att koka iordning pastan. Pasta in tomato sauce with spinach- and ricotta patties. Snåla inte med kryddorna (eller osten), annars smakar det bara mjöl och spenat
Pasta är en väldigt bra rätt om man bara vill slänga ihop något och har begränsat med slantar. Här hemma har den här veckan bestått av att plocka någon färdig matlåda ur frysen, frukostmat till kvällsmat och så igår blev det en pasta
Är man helt strikt med socker går det självklart att utesluta. Själv har jag alltid en nypa socker i tomaträtter eftersom smaken blir så mycket bättre och jag ser inte att den lilla mängden skulle vara dålig
4 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzano 1 klyfta vitlök 1 kruka basilika 400 g pasta (t ex tortiglioni) 2 burrata, rumstempererad olivolja salt svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.