4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallrökt lax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
Idag blev det en sådan rest-pastagratäng till lunch - pastagratängmedsvampoch ädelost. Jag fryser in allt i små samlingsburkar och när jag har fått ihop tillräckligt gör jag en smarrig pastagratäng av alltihop
Jag bjöd mina tjejkompisar på en god och enkel pastagratäng i lördags. Men passar först på att njuta av tystheten och lugnet med lite tända ljus, en kopp te och en frukostmacka
Den här goda pastagratängen såg dagens ljus när jag fått lite för mycket kokt pasta över. Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans medbladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
4 1 butternutpumpa (à ca 1,2 kg) 3 msk olivolja 2 tsk torkad rosmarin 1 tsk flingsalt 1/2 tsk svartpeppar 250 g pasta t ex penne 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 200 g babyspenat 250 g mascarpone 150 g fetaost 3 dl finriven parmesanost 2 krm chiliflakes 1 dl panko Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pastagratängmedsvamp, squash och rökt ost. Egentligen hade jag ingen anledning att laga den här pastagratängen, för vi hade annan mat som vi skulle äta, men jag var otroligt sugen på att laga mat så jag gjorde den ändå bara för att jag ville
Toppa med oliver och riven ost. Lägg pasta, kyckling och grönsaker i en ugnsform. Blanda panko och pesto, strö ovanpå och grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan är knaprig och gyllene
Gratäng800 g pasta, t ex rigatoni 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner) 1 grillad kyckling 2 gula lökar 2 klyfta vitlök 5 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong 1 kruka dragon 100 g babyspenat 2 dl ost, riven (t ex cheddar) olja, till stekning smör, till stekning salt
Jag ändrade lite i receptet, uteslöt mozzarellan och ökade på mögelosten med nästan dubbelt. Då kan man passa på att göra denna lasagnen som var med i mitt senaste nummer av "Cook vegetarian"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.