En pastagratängoch fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T. Pastagratäng är så himla bra på det sättet att man nästan kan ha i vad som helst
Sagt och gjort, en pastagratäng fick det bli. En pastagratäng som kom till efter en kylskåpsrensning. Hade en bit gammal brieost, lite strimlad rökt skinkaoch en mozzarellaost som närmade sig bäst-före-datumet som det var dags att göra någonting med
Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar. Servera gratängen med rucolasallad. Blanda grönsakerna, skinkanoch tomaterna i en ugnsäker form
Servera med lite grönsallad. Skär grönsakerna i bitar och koka dem i lite saltat vatten. Koka upp mjölken och tillsätt riven ost, senap, buljong, kajennpeppar, salt och maizena
Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar. , Servera gratängen med rucolasallad. Blanda grönsakerna, skinkanoch tomaterna i en ugnsäker form
4 300 g skivad, rökt skinka 1/2 purjolök 4 port ris 500 g wokgrönsaker 3 msk olja 2 tsk curry 2 msk färsk riven ingefära salt och peppar 4 ägg Lägg till i inköpslistan
Jag gjorde två varianter, en medskinka som botten och en med förvälld vitkål. Jag hackade färsk spenat och purjolök, knäckte i ett ägg i varje form och kryddade med salt, peppar och chilipeppar
Fördela champinjoner, zucchini ochskinka över och strö på rikligt med oregano. Mixen köpte jag på Senza Glutine, som också har en fysisk butik med allehanda glutenfria produkter i Stockholm
I kväll blev det en pastagratängmed kyckling. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.