Generöst medfärskbasilika. Blanda i rikligt med finskuren basilika men bara lite rosmarin. Slå på torrt vitt vin och smaksätt med salt, socker och lite nymald svartpeppar
Tillsätt tomatbitar och basilika och låt det bli varmt. En synnerligen snabb- och lättlagad pastasåsmed en härligt mustig smak, men som på samma gång är frisk och fräsch tack vare de färska tomaterna som går i mot slutet av tillagningen
några varv med svartpepparkvarnen. färskabasilikablad. Börja med att hacka gul lök och skiva vitlöken. Hacka färskabasilikablad, en rejäl bunt ska det vara, hacka en liten rosmarinkvist och häll det över tomaterna
Mixa kikärtor (avrunna) tillsammans med soltorkade tomater. Men varför inte göra den lite roligare och tillsätta lite goda soltorkade tomater och färskbasilika
Blanda jordgubbar och lime ett glas tillsammans med några blad färskbasilika. Här har jag använt hemmagjord flädersaft istället för sockerlag men det går bra med vilket som
Men andra ord finner ni först i botten ett tunt lager av aprikosmarmelad och därefter har jag toppat med prosciutto, riven mozzarella och färskbasilika
Smaka av med salt och peppar. Strax innan servering finhacka den färskabasilikan (man kan ta torkad men den smakar inte lika intensivt) och rör ner i cremén (spara några blad hela till dekoration)
Servera salladen överströdd medfärskabasilikablad och strö på brödkrutonger vid serveringen. Droppa på frikostigt med olivolja och något mer försiktigt med balsamvinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.