Varva skivorna av zucchini, aubergineoch tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginenochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Koka upp grädde och creme fraiche, lägg i kassler, och rör i ädelost tills den smälter. Krydda med örtkryddorna, ta lite i sänder och smaka av vartefter salta och peppra, smaka av
Fräs allt i omgångar i en gryta och blanda sedan allt med vätskan utrört med maizena. Gjorde nyss världens godaste kakor som sitter fast i själva pappersbakformarna, hur bra är man och hur glad blir man
Fylld auberginemed kassler och kvibille. Serveras med en matig sallad. Stek svamp, kassler och lök. Ta ut auberginenoch gröp ut så det blir en skål, hacka köttet och stek med kasslern
Skär dem i tärningar och lägg ner i såsen tillsammans med tärnad kassler. Smaka av med svartpeppar. Blanda crème fraiche, smulad grönmögelost, kycklingfond och ljus redning i en gryta
Tänk på att zucchinin är god även då den är lite krispig och rå i mitten, medanauberginen måste bli genomstekt och mjuk för att över huvud taget vara god
En pastasås utan grädde, kan det vara något. Smaka av med salt och peppar. Snygga till om du vill med lite extra bladpersilja ovanpå alltihop vid servering
Alternativt, stek både aubergineochzucchini halvmjuka i rikligt med olivolja. Vanligtvis har man vit sås smaksatt med ost i moussaka, men eftersom jag skulle göra en glutenfri variant blev det bara yoghurt med två sorters smulad och riven getost i
Tomatsåsen ska vara en pastasåsvariant, själv använde jag Paolos. Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.