Gör i ordning pavlovorna en kort stund före servering genom att skeda på generöst med lemon curd och toppa med vispgrädde och skivade jordgubbar (eller något annat färskt bär)
Sikta över florsockret och servera genast med jordgubbsirap vid sidan om. Täck med plastfolie. Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål
Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Bred på lemoncurden på marängbotten. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar
Den var god, men jag tycker att klassisk pavlova är godare. Låt marängerna svalna och garnera dem precis före servering med rabarberkompott, jordgubbaroch löst vispad grädde
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Här är en ljuvligt god pavlova jag åt i helgen som gick. Men jag vispade en jäkla bra limegrädde och skivade på söta jordgubbarnaoch hyvlade över vit choklad
Pavlovamed rabarbergrädde ochjordgubbar. Det blev en jordgubbspavlovaoch eftersom vi har rabarbertema den här veckan så använde vi rabarber till fyllningen
Här kommer mitt andra försök medpavlova. Jag måste säga att det finns en viss försiktighets teknik som krävs när man gör en pavlova, speciellt om man som jag vill bygga den på höjden
Efter en dag med mycket planering och spännande saker på gång är det nu dags att bege sig hem till det gustavianska hemmet igen, ikväll ska det njutas av ljuvlig pavlova vill jag lova
Pavlovamed marscapne, gräddde ochlemoncurd toppad med björnbär och vit choklad. Denna Pavlova fyllde jag med vispgrädde som jag blandade med citroncurd och marscapone
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.