När Pavlovan kallnat. Lägg en rejäl sked med köpt lemoncurd i varje fördjupning, fortsätt med några skedar vispad grädde och sedan skivade jordgubbar efter tycke och smak
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Gör i ordning pavlovorna en kort stund före servering genom att skeda på generöst med lemon curd och toppa med vispgrädde och skivade jordgubbar (eller något annat färskt bär)
Sikta över florsockret och servera genast med jordgubbsirap vid sidan om. Täck med plastfolie. Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål
Perfekt "fluff" för en sommartårta - och faktiskt rätt god oxå. Bred mosade blåbär blandade med lite vispad sojagrädde på det första lagret, mosade jordgubbar blandade med lite sojagrädde på det andra och bred resten av sojagrädden över tårtan
Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Bred på lemoncurden på marängbotten. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Här är en ljuvligt god pavlova jag åt i helgen som gick. Men jag vispade en jäkla bra limegrädde och skivade på söta jordgubbarnaoch hyvlade över vit choklad
Pavlovamed rabarbergrädde ochjordgubbar. Det blev en jordgubbspavlovaoch eftersom vi har rabarbertema den här veckan så använde vi rabarber till fyllningen
Här kommer mitt andra försök medpavlova. Jag måste säga att det finns en viss försiktighets teknik som krävs när man gör en pavlova, speciellt om man som jag vill bygga den på höjden
- Bär eller frukt till garnering. Efter en dag med mycket planering och spännande saker på gång är det nu dags att bege sig hem till det gustavianska hemmet igen, ikväll ska det njutas av ljuvlig pavlova vill jag lova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.