En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. Någon till att dricka under adventstiden och ett par för vinkällaren
Förut om åren har jag kokat glögg på Röda och Svarta Vinbär och Lingon, de blev också mycket goda. Blåbär fanns i frysen sen i somras och en flaska Berentzen’s Apfelkorn fick jag i höstas
Vill du ha tips på fler sorter, så hittar du här min blåbärsglöggoch här en äppelglögg. Kan även tänka mig att Lucia själv njöt av alla citrusfrukter och granatäpplen på sin tid i Italien
Ädelcheesecake på pepparkakaBlåmögelost och pepparkaka är givet på glöggpartyt. Ta ut och låt kallna. Låt paprikan rinna av och kör till slät creme i matberedare eller mixer
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltugg till glöggen
Ja jag ska inte sätta någon vinglögg, utan en lite nyttigare alkoholfri, så att både jag och min dotter kan smaka den på söndag vid vår mysstund och adventsfika
Med smak av kardemumma och kanel samt lite sting. Krispiga Julnötter till glöggen. Jag testade att ugnsrosta nötterna med garam masala och det här är andra omgången under två veckor som jag har gjort en stor sats
) Och så ska det ju förstås vara en god glögg till advent, det hittade jag också receptet till på en annan helt fantastiskt underbar blogg Jag bara älskar denna glöggoch kommer aldrig mer göra någon annan glögg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.