Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor. Då är det lätt att göra kardemummakakan till en liten tårtbit med en klick Crème Fraiche, röda och svarta Vinbär och Hallon
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Dessutom fick det följa med några bitar till jobbet, eftersom jag har börjat skämma bort jobbarkompisarna med fika ibland på våra måndagsmöten
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Och så har jag bakat en kardemummakaka hastigt och lustigt då mormor och morfar kom på besök i kusinlandet och hjälpte till att sätta IKEA-lampor på plats
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Är så glad att jag köpt den boken. Ger mig en anledning att testa gamla favorit recept på nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.