Doppa donutsen i glasyren och garnera med strössel. Låt jäsa övertäckt i 40 mi-nuter. Fritera ett par donuts åt gången i ca 1 minut, tills de fått fin färg
Placera alla donuts på en fat eller nått liknande. Placera alla donuts på en fat eller nått liknande. 1 ägg - L -. Fördela smeten i varje form, räcker till 12 st donuts. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-9 minuter. Fördela smeten i varje form, räcker till 12 st donuts. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-9 minuter. 1 ägg - L -
Kavla ut degen och stansa ut donuts. Doppa donutsen. Doppa donutsen. Låt donutsen jäsa ytterligare 40-1 timma för att bli mindre kompakta och mindre fluffiga. Fritera donutsen på var sida (ca 1 minut på var sida. Ta bort från värme och tillsätt önskad mängd hackad choklad (ca 50-70 gram)
Inte en muffin, utan en Donut Muffin. Donut Muffin12 st175 g rumsvarmt smör200 g strösocker1 krm vaniljpulver (eller ½ tsk vaniljsocker)2 stora ägg360 g vetemjöl3/4 msk bakpulver1/4 tsk bikarbonat1 nypa salt½ tsk kanel2 dl mjölk½ dl lönnsirapToppingca 25 g smält smör1 dl strösocker1½ tsk kanelSätt ugnen på 175 grader (ej varmluft)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.