Möra kycklinglårfiléer vända i turkisk youghurt, kryddat på persiskt vis med spiskummin och paprika och stekta i smör är både mycket gott och lättlagat
4 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg) 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1/2 g saffran 1 knippe bladpersilja 1 granatäpple Till servering bulgur stekta skivor aubergine Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dela den kokta kycklingen och lägg på riset. Fyll kastrullen med vatten och tillsätt salt. Smält ett par matskedar smör i en kastrull (gärna en med teflonbotten)
Stek kycklingenmed lite salt(efter smak) tills den är genomstekt men saftig. Under tiden kan man skölja berberis (finns i orientaliska affärer) ett par ggr med ljummet vatten
Jag gillar ju saffran, tomater, frukt, skaldjur och kyckling som ni säkert har märkt och kantareller är ju verkligen inte fel det heller så det fick bli en blandning av allt det tillsammans med lite bulgur
är en mer festlig rätt inom det persiska köket. Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.