Idag har jag bakat de här goda petitchouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petitchoux
Baka petitchoux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. 75 g Arla® Svenskt Smör. 12 dl vatten. 12 dl vetemjöl. 13 ägg. 1Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl vatten 2 dl vetemjöl 3 äggSätt ugnen på 200°
Efter en del funderande föll valet på petitchouxer, som jag faktiskt aldrig har gjort tidigare. Jag gjorde två olika röror som jag fyllde petitchouxerna med och på ett enkelt sätt hade jag två olika tilltugg, så lika men ändå så olika
De ska kännas lätta, ihåliga och odegiga. Just nu snurrar idéer runt i huvudet på oss båda här hemma och köksritningen bör bli klar inför morgondagens Ikea-tripp
Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Det går väldigt snabbt och bara på några minuter så har man degen klar. Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petitchoux semlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.