Igår åt vi en väldit lyckad nyårsmiddag med väldigt trevliga vänner som övernattade hos oss. Lite synd, för det var både snyggt och gott om jag får säga det själv
Somomdet vore en fantastisk nyhet att man kan laga mat och frysa in den annonserar jag mitt senaste påhitt för att underlätta de där trötta dagarna när matlagning känns som bergsbestigning
Muffins är ett bra bakverk när tiden är lite knapp och man snabbt vill ha något gott på fikafaten. I detta recept kan man använda frysta hallon (eller blåbär) vilket också är bra
Nu väntar kollegorna på något gott som jag ska baka efter allt det goda som jag ser här. Så går vi in i juni månad och första sommarmånaden även omdet är svårt att få den där känslan av sommar
Omdet nu inte är en spritsbar kakdeg, men då kan den bli för kladdig istället så att det till slut ser ut som att en bomb(enkakdegsbomb) har slagit ner i köket efter alla försök att få bukt påeländet
Fänkåls- och citronbräserad kålrot. Jag skulle i allafall laga till den idag, hade jag tänkt, och när jag hade skalat och tärnat den och dessutom sniffat lite på den var jag helt säker på att det faktiskt var en kålrot
I längden är det inte så bra att börja dagen med en bit len citronmarängpaj. Det fick mig att lägga pannan i veck och fundera på vad i all världen man bakar som är gott utan socker
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Fördela solroskärnor ovanpå osten. Låt flarnen svalna på plåten. Sätt ugnen på 200°. Strö ett tunt lager riven ost i ett kakmått som är 7 cm i diameter. Det tar ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.