3 år
sedan min ” Tårtbitsoperation”varje år i oktober så påminns vi om “Bröstcancer”. Idag har jag ett litet ärr med en liten grop som påminner mig om det men inga andra större problem. Men ibland i vardagens oktober påminns man och fortfarande finns det en liten tanke att ” Tänk om “….
4 dl
filmjölk
2 tsk
bikarbonat
2 tsk
brödkryddor
1 tsk
salt
3,5 dl
vetemjöl
3,5 dl
rågsikt
rivna morötter
rivna rödbetor
rivet äpple
russin
½ dl
sirap
175 g
Äts med goood ost eller bara smör
10
bitar,
2½ dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
100 g
hackad mörk marabou choklad
100 g
rumstempererat smör
1½ dl
strösocker
3
ägg
2 dl
hjortronsylt
Vänd ned chokladen och sylten, Häll smeten i formen.
Om du inte gillar kokos kan du mjöla formen i stället. Sen att jag inte tycker att det är särskilt roligt att kladda med mjöl, stänka ner med vispen och hålla mig exakt till ett recept - det är en helt annan historia
Oktober, den månaden då vi sätter fokus på bröstcancer, och på olika sätt, var och en efter sin förmåga, drar vårt strå till stacken för att samla in pengar till forskningen
Tiden är olika beroende på hur fast alternativt kladdig du önskar att kakan skall bli – enklast tycker jag är att då och då sticka i kakan, samt rucka lite på formen, för att se hur konsistensen har utvecklats
Forma till kransar. Vill ni läsa och se fler av mina bidrag till Månadens sötsak, så finns de här. Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt
Det går även bra att använda en större form, men då måste du anpassa gräddningstiden något. Hittade ett recept på en både socker-och glutenfri chokladkaka
Oftast när jag bakar chokladkakor så är det ju choklad i kakorna och inte som här kakao. Men ibland när man bakar till cuppar och föreningar så känns det som att det spelar ingen roll
Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll smeten i formen. Smält smöret och låt det svalna något. Låt vila en stund i formen innan den stjälps upp och får svalna under formen
Skär den i fyrkanter eller önskad form. Ett uppdrag som jag ser mycket fram emot. Så sparkar vi i gång underbara maj med en schwarzwaldtårta, som också får bli det första receptet som månadens bakbloggare hos Baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.