Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och ensyrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Börja medfyllningen för att den ska hinna svalna innan du bakar in den i pirogerna (det är viktigt, annars avger fyllningen så mycket kondens att pirogerna blir blöta)
En riktigt härlig smakblandning med både sälta, sötma och syrlighet. Här är en trevlig och snabbfixad variant med grönkål, apelsin, oliver och granatäpple
Jag gjorde två varianter på pirogerna, enmedköttfärsfyllning och enmed ost och skinka. Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
LINSRÖRA MEDEN TOUCH AV INGEFÄRA. Pressa citronsaft över salladen, droppa över lite olivolja – klart. När jag gick hem från jobbet idag och funderade på vad jag skulle äta för lunch var citronstekt aubergine det enda jag kunde tänka på
Med spetskål i kylen fick det bli en del av dagenssallad till fisken. Råkostsalladmed spetskål. Blanda med pressad citron, olivolja, salt och svartpeppar
Vill ni lyxa till det kan ni alltid toppa salladenmed lite nötter också, inte för att det behövs. Man står där vid elden i de alldeles för tunna vårkläderna och fryser varje år, för det vet ju alla att med Valborg kommer våren, eller hur
Lägg bitarna med skinnsidan upp på en plåt. Smaka av med salt och peppar. För en tid sedan hittade jag ett receptblad på en "biffsallad" i min närbutik
Jag glömde förstås oliverna på kortet, så de kom med på tallrikensen. Det finns många olika förslag på ensallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant
Klockan var nästan tre på eftermiddagen innan jag slängde ihop ensalladmed det jag hade hemma. Det har varit enintensiv vecka som avslutades med två dagar på konferens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.