4 personer4 pitabröd600g fläskkarré2 gula lökar4 tomater½ gurkasalt, peppar,oregano och salviapaprikapulverTzatziki½ liter naturell yoghurt (grekisk el turkisk,de behöver inte vasslas)½ gurka2-3 vitlöksklyftor1-2 msk olivoljagrovmalen svartpeppar och ev lite saltRiv gurkan grovt och låt rinna av i en sil och salta lite. 4 pitabröd
Dela upp färsen i rutor och lägg färsrutorna i nybakat pitabröd med diverse olika grönsaker som du tycker om samt vitlöksdressing eller någon annan dressing du tycker om
Tänk er en varm kväll i Grekland där man sitter på strandpromenaden med en gyros i handen. Precis så gott smakar hemmagjorda gyros och denna sommar har det blivit en favoriträtt här hemma
Fyll varje pitabröd med gyros, pommes, vitlök- och basilikasås, pickad rödlök, gurka och tomat. De fyller pitabröd med tunt skivat kött eller kyckling, fries, tzatziki, tomat och lök
Det var rätt så många som nappade på tipset att köpa en rotogrill visade det sig. Nu får vi hoppas att de får vara hela ett tag också så vi hinner karva oss trött
Skär köttet i fina strimlor och marinera det i olivolja och grekisk kryddblandning (gyroskrydda). Bryn köttet på hög värme, tillsätt därfefter grönsaksfräset, grädde, crème fraiche, tomatpuré och Metaxa, låt allt koka ihop i ett par minuter, smaka av med lite socker, salt, peppar och eventuellt mer gyroskrydda
Blanda gyroskryddan med citronsaft och olivolja i en bunke. 8 tsk gyroskrydda. 800 g fläskfilé 8 tsk gyroskrydda 4 msk citronsaft 4 msk olivolja Salt 1 msk smör till stekning
pitabröd. Servera i små skålar och låt var och en fylla sina egna gyros. Pensla pitabröden med 1 msk olja och stek dem i het torr panna, 1 minut på var sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.