Från student till pizza. Så nu är förberedelserna i full gång med mat, tält och blommor. Grilla pizzan på en pizzasten eller på en pizzaform som är anpassad för en grill
Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vit pizzamed svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Salt&peppar. Blomkålspizzamed andra ord. Pizza på en måndag. Jag skippade både ägg och fiberhusk som bindningsmedel och körde bara på parmesan och ricotta
Jag använde ett pizzakit och grillad kyckling som hade blivit över från lunchen. Att grilla pizza på grillen är verkligen jättegott och doften som kommer från grillen är underbar
Jag hade alltså både lite vanlig rökt skinka på pizzan vid gräddning och lade sedan på lufttorkad skinka efter samt ruccola, rödlök, färska tomater, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter (som jag rostade i pannan på grillen medan den blev varm) efter
Jag äter ju inte vanlig pizza så jag gjorde en annan variant till mig med blomkålsbotten men jag tog ändå en liten bit på den vanliga bara för att smaka
600-800 g gösfilé (gärna med skinnet kvar). Servering400 g bladspenat 3 schalottenlökar salt peppar 500 g färska vaxbönor En rejäl klick smör flingsalt svartpeppar, nymalen 4 port potatis
Till Mannen, som tycker att en måltid utan ordentligt med kött inte är någon måltid, grillade jag även en bit oxfilé och skar i tunna skivor att toppa pizzanmed
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.