Hemgjord pizza går inte att jämföra med den man köper. Den här pizzan gjorde jag efter att jag blivit inspirerad av Julias pizza hon gjorde på förskolan och bjöd oss på
Eftersom de färska tomaterna och basilikan ännu lyser med sin frånvaro, så prövade vi att göra pizzamed något som faktiskt är i säsong nu, nämligen rödbetor
Confiterade anklår medrödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
kom på att vi ville fixa nya möbler till verandan, de vi hade var inte så bekväma att sitta i och det fick inte plats så många vid bordet och vi är ju oftast rätt många här när man räknar med alla barnen, deras vänner/flick/pojkvänner för att inte tala om när vi har våra vänner på besök
I går åt vi en världsgod sallad med massa rödbetor som är så gott, gillar ni chèvre, rödbetoroch rostbiff kommer ni älska denna och vill ni ha vegetariskt kan ni ju bara utesluta köttet
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.