planeringav veckans mat,. Publicerat 2015-07-12 08. Planeringav veckans mat. 25. 00 i. Veckomatsedel. Här kommer några förslag på mat att laga i veckan
Kalles Fiskgratäng4 portioner 1 stor purjolök400 g torskfilé2 dl vispgrädde1 msk vetemjöl4 msk kaviar från tub0,5 dl hackad dill1 dl riven stark ostsalt o peppar Gör så härSmörj en ugnsfast formSkölj och skiva purjolökenTäck botten på formen med purjolökenLägg torskfilén ovanpåSalta och peppraVispa grädden hårtSikta ner mjölet i gräddenRör ner kaviar och dill i gräddenFördela gräddblandningen över fiskenStrö på ostenGrädda i 200 grader i 20-30 min Fler recept på gratänger hittar du här. 4 msk kaviar från tub. 20-30 min
Den här blev det mycket mat utav och så sköter det sig självt i ugnen, alltså perfekt vardagsmat. 2-3 tsk curry. 1-2 msk kycklingfond. 1-2 dl riven ost. Koka pastan al dente (1-2 minuter mindre än anvisningarna). 2-3 tsk curry. 1-2 msk kycklingfond. 1-2 dl riven ost
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. 1 grillad kyckling, i bitar1 burk krossade tomater1 morot, riven0,5 gul lök, riven2 vitlöksklyftor, pressade1 tsk sambal oelek1 msk honung0,5 citron, saften0,5 tsk salt1 stort broccolistånd3-4 dl riven parmesanostTill serveringRött risSallad. Gör så härBlanda tomater, morot, lök och vitlök medsambal oelek, honung, citronsaft och salt i en grytaLåt såsen puttra ihop i 20-30 minuterSkär broccolin i buketterKoka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin i 3 minuterSlå sedan av kokvattnet och spola broccolin i kallt vattenLägg kycklingbitarna i en ugnsformLägg broccolin ovanpåSlå över tomatsåsenToppa med parmesanostGratinera i mitten av ugnen i 20-30 minuterServera med ris eller annat efter eget tycke. 3-4 dl riven parmesanost
Som den här varianten av flygande Jakob, där kycklingen är utbytt mot fisk. Det behöver inte vara så svårt och tillkrånglat för att vardagsmaten ska smaka lite mer lördag
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kikar in med ett litet recepttips till veckans matplanering. Smaka av med salt och peppar. Blir en tidig kväll här idag då Lillan och jag varit vakna större delen av natten
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Jag använde mig denna gång av ett kryddat flingsalt från Halen Môn som jag mortlade och blandade i färsen, men det går att smaksätta med vilka kryddor du vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.