Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
Det var en sådan dag Jordgubbar, digestive & mascarponekom till. Hustrun är jordgubbsfundamentalist. Under högsäsong tycker hon det ska vara jordgubbar till efterrätt – varje dag
Plommonen. Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin formoch blir till mos. Lägg frukten i en stor hög gryta och tillsätt citronsaften, kanelstången ochpepperoncinon + hälften av sockret
kokande vatten och kyl genast ner plommonengenom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonengenom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Somutlovatkommer här receptet på den smarriga ochsockerfria efterrätten gjord på årets plommon. Och för er som inte räds lite sockerkommer snart några recept till er också
Fick minsann springa till svärmors trädgård för att plockaplommon innan jag skulle servera dessa till frukost när jobbarkompisarna skulle komma på besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.