1,5 timme
passerade revy och chutneyn kunde egentligen anses klar. Jag smakade av med lite mer chilipulver och citronsaft för att balansera smakerna något. Den var något lös så jag mixade den lite så de bitar som inte kokat sönder helt föll under rubriken puré och jag kunde sedan hälla en del av chutneyn på en flaska. Resten fick koka ned ytterligare så den fick en tjockare konsistens och hälldes sedan på burkar.
Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Jag älskar skördetider, hela landet dignar av fina frukter och grönsaker. Har du som jag turen att få plommon av en snäll vän, så kan du göra den här smakrika chutneyn inspirerad av kinsesisk plommonsås
Plommonperioden är kort men intensiv. Nästan alla plommon mognar på en gång, så hela trädet bågnar, och då gäller det att äta, baka någon kaka och äta lite till innan härligheten är över
Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
Kärna ur plommonen. Dela, kärna ur äpplena och dela i bitar. Skala och skär lökarna i bitar. Lägg över i en gryta tillsammans med ättiksprit och vatten och koka i 10 minuter under lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.