Dofterna gjorde omvärlden påmind om att det var söndag och tv-tablån lös med ett hej-dundrandes skitprogram precis som vilken söndag som helst i Sverige
balsamvinäger. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. ½ dl balsamvinäger. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här
Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
Häll lite rapsolja i en kastrull, sätt på medelhög värme. Eftersom vårt plommonträd har givit oss stora mängder plommon i år, var jag ju tvungen att fundera ut lite olika sätt att ta tillvara på dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.