Lägg en rad med mjölkchoklad på en ruta med smördeg. Även om det är lite fattigt nu innan barnbidrag och lön så kanske man vill unna sig nån god efterrätt
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till och med i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Denna underbart goda chokladoch cheesacaketårta bakade jag till min födelsedag. Chokladsmeten. Det skulle egentligen ha varit ett lager hallongrädde på toppen av tårtan, men eftersom jag inte gillar vispad grädde så uteslöt jag det och lade bara på några färska hallon istället
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 91
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime ochmascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Men nu går jag som lärling på ett konditorioch fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösaoch med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.