Hemma fanns det ryggfilébitar av Alaskapollock, som behöver varieras, 1 gul paprika, en bit grön paprika, några frysta bönor för färgens skull och lite röd chili för smakens skull. ALASKAPOLLOCK I KRYDDSTARK SÅS 4 bitar ryggfilé av Alaskapollock eller annan vit fisk1 msk smör, 1 msk olja 2 dl vatten 1 paprika, gul, röd, grön efter tillgång10-20 brytbönor eller andra bönor1-2 cm röd chili eller lite chilipepparsalt, svartpeppar1-2 tsk maizena potatis efter matlustenblomkål, lika mycket som potatis räknat i volym eller mindre
Pocherad hälleflundra. Hälleflundra ligger i topp på den godaste fisk jag vet. Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris
Pocherade ägg i krämig tomatsås med kokosmjölk och garam masala 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 tsk garam masala 1 röd chili 1 tsk färsk finhackad ingefära 1 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver 2 tsk tomatpuré 1-1,5 dl kokosmjölk (beroende på hur krämig man vill ha den) 800 g plommontomater på burk 1 röd paprika 4 st ägg Olivolja att steka i Gräslök Rostad sötmandel Sätt ugnen på 180 grader
Torsk. Rimma torsken genom att salta den över allt kött med havssalt. Låt stå i minst 40 minuter. Medan torsken rimmar så tillsätt övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.