1. 2. F. e. b. 7. 5. T. w. i. t. r. a. c. o. k. P. m. s. A. n. d. l. h. y. g. 0. ö. å. ä. v. p. N. u. f. J. ,. x. j. I. C. S. 4. é. G. L. H. 3. B. V. D. K. , t. k o. s t
PommesAnna 1 kg potatis 200 g smör 5 st vitlöksklyftor salt och vitpeppar Dagen innan Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Serveringsdagen Stjälp upp pommesAnnan på skärbrädan och skär i ca 4-5 cm tjocka portionsbitar
"Jag brukar bara steka den hel i stekgryta med salt och vitpeppar, häll på en god buljong (eller bara vatten det funkar också), en bit lök, en bit morot
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött ellerkycklingPotatiskaka – gör så här
Servera med portvinssås, pommesAnna, druvorna, valnötterna och ärterna. Fräs den mjuk i en stekpanna. 4 portioner2 fasaner a 800 g - 1 kgSalt och nymalen peppar6 kvistar bladpersilja6 salladslökarSmör till stekningPortvinssås1/2 gul lökSkyn från fasanen3 dl vispgrädde 1/2 dl portvinSalt och nymalen peppar1 klick svartvinbärsgelé PommesAnna800 g potatis100 g kylskåpskallt smörSalt och vitpepparGarnityr200 g kärnfria druvor50 g valnötskärnor200 g sockerärtorSmör till stekningPersilja till garneringVärm ugnen till 150 grader. PommesAnnaVärm ugnen till 225 grader
Hyvla eller skär potatisen i tunna, tunna skivor. Vår vän Carina kom över på påskmiddag och då bjöd vi på våfflor med Kalix Löjrom, lammstek med pommesAnna och citronfromage över digestivekex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.