Så, till förrätt blev det västerbottensruta medlöjrom. Skär ut lämpligt stora rutor som du toppar med gräddfil, löjrom, rödlök och garnera med lite dill
) inför sommarens alla fester. Idag var det lite mer sommarkänsla och med sommaren så kommer även kalas och stora bjudningar (jag tänker på studenten och skolavslutningar men också midsommar och allt)
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén från och med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Jag fortsätter yra om sommar, utomhusmat, ljuva fester med rosé. I vardagen smyger sig barndomens sommardagar på, jag gör många vackra sallader, och jag minns med skräckblandad förtjusning hur min mamma en gång började odla squash hemma i landet
Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vaktelägg och löjrom. Jag hade aldrig kokat vaktelägg förut, det enda jag visste var att de skulle vara väldigt svårskalade
Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime. Tigerräkor och löjrom hittar man för det mesta i frysdisken
Sos medlöjrom, matjessill och kumminost. Toppa med gräslök. Låt löjrommen rinna av i en sil. Här är några förslag på hur du kan dekorera en smörgåstårta med räkor, löjrom, rädisor, krasse och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.