Här kommer ett recept på en smarrig renskavsgryta för barn från 6 månader. Barnmat från 6 månader. Susannes renskavsgryta 1 pkt renskav1 stam färsk broccoli1 burk svart trumpetsvampvatten2 vitlöksklyftorrosépeppar5 st enbär1 dl okokt bulgur1 dl okokt quinoaStek renskaven. 5 st enbär
5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt 11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. Häll i mjölet (spar lite, degen ska vara kladdig) å saltet 5. Sätt ugnen på 250 grader
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Tillsätt kryddorna och och låt sjuda 10-15 min. 5 dl vatten
3,25 dl vetemjöl2,25 dl strösocker0,75 dl farinsocker0,5 dl kakao1 tsk bakpulver0,5 tsk bikarbonat2 ägg0,75 g gräddfil0,5 msk vaniljsocker100 g smält, avsvalnat smör0,5 dl majsolja1,5 dl kallt vattenFyllning. kola av 1 burk sötad, kondenserad mjölk som kokat i vatten i 2,5 timme1 liten näve marshmallows (jag ville ha mini men hittade bara stora så jag delade dem)0,5 dl jordnötter(torkade tranbär)Glasyren. 100 g mörk choklad, 70 %175 g smör, rumstempererat2 dl florsocker0,5 msk vaniljsockerGarnering. 1 näve marshmallows0,5 dl salta jordnötter0,5 dl pistagenötter(torkade tranbär)Smörj och "kokosflinga" en springform. Sätt ugnen på 175°. grädda i 50 min ch låt sedan svalna i formen på galler. 3,25 dl vetemjöl. 2,25 dl strösocker. 0,75 dl farinsocker. 0,5 dl kakao. 0,5 tsk bikarbonat. 0,75 g gräddfil
Sötman från purjolöken ska komma fram, ingenting ska brännas och bli beskt. För 4-5 personer. 4-5 vitlöksklyftor. 2,5 dl vispgrädde. 2 – 2,5 dl mjölk. Ugnsvärme 175 grader. 5. Så låt alltihop koka 5 – 7 minuter eller så länge det behövs för att gräddmjölken ska tjockna en smula. Låt grädda 30-45 minuter beroende på ugn och form. 4-5 vitlöksklyftor. 2,5 dl vispgrädde. 2,5 dl mjölk. 175 grader Gör så här
Dom absoluta favoriterna kommer från walkers. Shortbread175 gram smör rumsvarmt50 gram florsocker175 gram vetemjöl50 gram maisenamjöl1/4 tsk saltarbeta samman allt till en deg och rulla till en rulle och plasta in och lägg i kylen över natten. Skär 0,5 cm tjocka skivor och dela rundeln på mitten så att det blir en halvmåne. Bakas 175 grader i ca 15 minuter tills dom fått lite färg i kanterna Jag har nog blivit äldre plötsligt ser jag allt i färg. 175 gram smör rumsvarmt. 50 gram florsocker. 175 gram vetemjöl. 50 gram maisenamjöl. 175 grader. ca 15 minuter till
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 5 dl mellangrädde. 25 g smör. 5 dl herrgårdsost. 5 dl mellangrädde 2 dl vatten 25 g smör eller margarin 1 st fiskbuljongtärning 2 msk hackad persilja Gratinering. 5 dl herrgårdsost 2 msk ströbröd flytande margarin Ugn. 225° Det här behövs för ca 4 port
Lägg på ett lock och dra av kastrullen från värmen. Normalt sett tar detta ca 1,5-2 timmar, så ta med en god bok att läsa medan du rör om. 5 dl gräddfil
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.