Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda potatismjölet med 4 dl av vattnet och koka upp det under vispning tills det tjocknar. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten i degbunken
Jag älskar att krydda mina maträtter med kryddor från världens alla hörn, det här receptet kom jag på med lite inspiration från Mellanöstern men som samtidigt har en modern twist
Har du bakat med potatis någon gång. De här bröden med pressad potatis blir riktigt goda och saftiga. 1 dl rapsolja4 dl standard mjölk1 dl vatten 3-4 kokta potatisar 2 msk honung 1 tsk salt1/2 tsk kummin 1/2 tsk anis1/2 tsk fänkål4 dl grovt rågmjölCa 9 dl vetemjöl Gör så här. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. 1/2 tsk kummin
2 st brödUgnstemperatur 200 grader50 gr jäst6 dl kallt vatten3 dl rågsikt6 msk olivoljaca 12 dl vetemjöl special3 st potatis, kokt och pressad1 tsk brödkrydda1 msk saltBörja med att lösa upp jästen i det kalla vattnet, tillsätt oljan och rågsikt
Det blev saftigt med en lite knaprig yta. I samarbete med Kela har jag fått förmånen att lotta ut 20 stycken rabattcheckar på deras nyhet "Soup in a cup"
Vi strosade runt och köpte en massa saker som vi inte visste vad vi egentligen skulle göra med. Men det hela slutade bland annat i en grönsakssoppa och ett potatisbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.