Receptet på den här mjuka och goda potatislimpan hittade jag på köket. se (koket. se). Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskott till receptbanken
Skala och riv potatisarna grovt och blanda med yoghurt. Koka upp vattnet och blanda med potatisrivet (se till att blandningen inte är för varm för då dör jästen för dig och det vore väl synd) och tillsätt därefter jästblandningen
Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg. Receptet ger två rejäla limpor av ett mjukt, milt men smakrikt bröd med lätt kumminsmak som passar fint till vardagsfrukost
Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Täck över med plastfolié samt bakdukar och låt jäsa i en timme. Jag äter inte bröd, men av detta tog jag 2 skivor med ost~Boxholms Gräddost. Pensla med uppvispat ägg och grädda långt ner i ugnen i ca 30-40 minuter
Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta. Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås
Lägg köttet vid sidan om medan du fräser löken och vitlöken. Lägg i lagerbladen och krydda med timjan. Servera med mosade eller pressade kokta palsternackor eller rotselleri
Jag medger villigt att detta är ful mat. Det räckte så bra med att reda av spadet med vispgrädde och vetemjöl, ta i lite extra salt och vitpeppar, och sedan lägga tillbaka det rensade köttet och lökarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.